2 jajci, 80 g masla, 80 g rjavega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 2 žlici kisle smetane, 1/2 dcl mleka, 200 g polnovredne moke, 1 pecilni prašek.
Za nadev potrebuješ:
1 vanilin puding (skuhan po navodilih, le z malo manj mleka, da je bolj trd in obdrži obliko), 1 zavitek želatinastega preliva za torte, razkoščičene višnje v kompotu.
1. S stepalnikom speni jajci, primešaj zmehčano maslo, sladkor, kislo smetano, mleko in dodaj moko s pecilnim praškom. Testo mora biti mehko, lepljivo, a ne tekoče. 2. Testo nadevaj v tortni model (na odpenjanje), ki ga na dnu obložiš s papirjem za peko. Stranske stene premaži z maslom. Testo peci ca 20 minut pri 180°C. 3. Medtem, ko se testo peče, odcedi višnjev kompot in prihrani sok. 4. Ko je peka biskvita pri kraju, skuhaj puding in ga prelij po pečenem biskvitu. Počakaj, da se puding strdi in skoraj ohladi, nato pa po vrhu enakomerno razporedi odcejene višnje. 5. V 3 dcl hladnega višnjevega soka raztopi zavitek preliva za torte in med stalnim mešanjem segrej do vrenja. Tekočino ohlajaj zopet ob stalnem mešanju. Ko preliv začne želirati, ga prelij po višnjah in pudingu ter pusti, da se torta dobro ohladi. Za kašno uro jo daj še v hladilnik. 6. Ko je kolač ohlajen, odpni tortni model in... se pohvali s prelepo torto, ki jo lahko postrežeš tudi s stepeno smetano.
Das ist slowenisch, und ich bin zu faul den Text zu übersetzten. Ich hoffe die Torte schmeckt trotzdem
Hallo! hvala ti za recept,moja greska ! nisam se dobro izrazila. ja sam mislila na visnjevac kao pice. to se pravi sa rakijom i visnjama..ali to je sve sto znam .tocan recept neznam. ali ipak hvala,ovo ne zvuci lose tako da i to mogu isprobati.
Ganz Einfach – Wie Rumtopf nur mit Kirschen Sauerkirschen im Glas mit Zucker bedecken ca. 1/1 Nicht fest verschliessen, sondern nur mit einem Teller oder Holzbrett zudecken. Ein paar Tagen stehen lassen,(hell aber nicht in der Sonne) bis der Zucker weg ist und sich der Saft gebildet hat. Entsprechend schrumpfen die Kirschen Durchsieben Dann mit dem Schnaps je nach Geschmack aufgiessen - Normal ist 1/1 OK Ich finde den Vodka oder Grappa noch am besten, da kaum Eigengeschmack In D ist auch der Korn gut
In unserem Kroatien-Forum finden Sie umfassende Informationen über Urlaub und Ferien in Kroatien sowie passende Ferienwohnungen, Hotels, Apartments und Ferienhäuser für den Kroatienurlaub.